Kokosové kari s krůtím masem

Recept z krůtího masa, zeleniny a kokosového mléka. Na chuť nechybí kari pasta a koriandr.


3.76x
30 min

Ingredience

1 lžičkaolej
100 gmrkev
100 gkvěták
1 ksnaťová cibulka
2 snítkyčerstvý koriandr
100 mlkokosové mléko
150 gkrůtí prsa
0.5 lžičkykari pasta

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

kuřecí vývar

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Cibulovou nať opláchneme, podélně rozřízneme a nasekáme na tenké proužky, zbytek cibulky na kolečka. Čerstvý koriandr opereme a nasekáme. Maso očistíme a nakrájíme na kousky.

V pánvi ohřejeme olej a maso osmahneme. Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a cca 5 minut opékáme. Masovou směs se zeleninou podlijeme trochou vývaru, přidáme kokosové mléko, vmícháme kari pastu a koriandr. Směs dobře promícháme a krátce podusíme.

Kokosové kari s krůtím masem podáváme s rýží jako hlavní chod. Zdobíme snítkou koriandru.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosové kari s krůtím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.