Kokosky s marcipánem

Kokosky jako z cukrárny. Dají se slepit i bez marcipánu.


2.9392x
60 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s prosátou moukou a moučkovým cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce asi hodinu odležet.

Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm v průměru. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 12 minut.

Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme na nejnižší rychlost do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech s pečícím papírem kokosky. Pečeme nebo spíš sušíme v předehřáté troubě na 130 °C asi 45 minut. Necháme je vychladnout a opatrně odtrhneme od papíru.

Marcipán propracujeme s marmeládou, potřeme kolečka a slepíme s kokoskami. Spodní polovinu cukroví namáčíme v rozehřáté čokoládě.

Kokosky s marcipánem je lepší nechat uležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosky s marcipánem

Zpět na recept