Kokosky s marcipánem

Kokosky jako z cukrárny. Dají se slepit i bez marcipánu.


2.9392x
60 min

Ingredience

těsto 1

1 ksvejce
200 gmáslo
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka

těsto 2

3 ksbílek
50 gkokos
100 gcukr krupice
1 lžícemeruňková marmeláda

poleva

200 gčokoláda na vaření

náplň

100 gmarcipánová hmota

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s prosátou moukou a moučkovým cukrem. Přidáme vejce a vanilkový cukr a vše řádně propracujeme na hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Pak těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrájíme z něj kolečka o velikosti asi 5 cm v průměru. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 12 minut. Bílky a cukr krupici dáme do misky a v horké vodní lázni mícháme 10 minut, až se cukr rozpustí. Odstavíme, přidáme marmeládu, kokos a šleháme na nejnižší rychlost do vychladnutí. Z těsta nastříkáme na plech s pečícím papírem kokosky. Pečeme nebo spíš sušíme v předehřáté troubě na 130 °C asi 45 minut. Necháme je vychladnout a opatrně odtrhneme od papíru. Marcipán propracujeme s marmeládou, potřeme kolečka a slepíme s kokoskami. Spodní polovinu cukroví namáčíme v rozehřáté čokoládě. Kokosky s marcipánem je lepší nechat uležet.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kokosky s marcipánem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena