Kokosky s jemnou čokoládou polevou

Kdo miluje kokos, musí vyzkoušet recept na jemné kokosové cukroví s čokoládovou polevou.


3.73x
30 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem.

Vyšleháme bílky se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr, dokud se zcela nerozpustí. Přikápneme citronovou šťávu, vyšleháme pevný sníh a zlehka zapracujeme strouhaný kokos.

Hmotu nabíráme pomocí dvou lžiček na plech a vytváříme hromádky, jejichž vršky klikatě projedeme vidličkou.

Pečeme asi 20 minut lehce dozlatova a necháme vychladnout. Nakonec kokosky ozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.

Kokosky s jemnou čokoládou polevou podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.
user-icon

autor Jeannett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosky s jemnou čokoládou polevou

Zpět na recept