Kohout na ztracené cuketě

Výborný recept na chutnou úpravu kohouta s cibulí a cuketou.


4.930x
160 min
1×

Ingredience

2 kscibule
600 gcuketa
2-3 lžícemletá sladká paprika
2 lžícesádlo na smažení
1 kskohout

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

1.5 ldrůbeží vývar

Postup přípravy

Vykuchaného a řádně očištěného mladého kohouta dobře omyjeme a naporcujeme. Krk, konce křídel, žaludek, srdíčko a kousek hřbetu použijeme na vývar. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mladou cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Porce masa osušíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle. Potom maso vyndáme do pekáče, případně zapékací mísy, nebo hrnce vhodného do trouby. Do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli a osolíme. Na cibuli rozprostřeme hrubě nastrouhanou cuketu, osolíme a okořeníme mletou paprikou a pepřem. Na cuketu vrátíme porce kohouta, podlijeme vývarem, posypeme paprikou a přikryté dáme do trouby. Kohouta pečeme podle jeho stáří. Během pečení podléváme vývarem. Kohouta na ztracené cuketě nakonec pečeme asi půl hodiny bez pokličky. Po upečení bychom měli mít asi 4 cm husté omáčky z rozvařené cibule a cukety. Kohout na ztracené cuketě je výborný s bílým chlebem, ciabatou, těstovinami, brambory i obyčejným chlebem. Pokud máme velkou rodinu, můžeme ke kohoutovi přidat kuřecí prsa.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kohout na ztracené cuketě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena