Kohout na ztracené cuketě

Výborný recept na chutnou úpravu kohouta s cibulí a cuketou.


4.930x
160 min

Postup přípravy

Vykuchaného a řádně očištěného mladého kohouta dobře omyjeme a naporcujeme. Krk, konce křídel, žaludek, srdíčko a kousek hřbetu použijeme na vývar. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Mladou cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo.

Porce masa osušíme, opepříme a ze všech stran opečeme na sádle. Potom maso vyndáme do pekáče, případně zapékací mísy, nebo hrnce vhodného do trouby. Do výpeku vmícháme nakrájenou cibuli a osolíme. Na cibuli rozprostřeme hrubě nastrouhanou cuketu, osolíme a okořeníme mletou paprikou a pepřem. Na cuketu vrátíme porce kohouta, podlijeme vývarem, posypeme paprikou a přikryté dáme do trouby.

Kohouta pečeme podle jeho stáří. Během pečení podléváme vývarem. Kohouta na ztracené cuketě nakonec pečeme asi půl hodiny bez pokličky. Po upečení bychom měli mít asi 4 cm husté omáčky z rozvařené cibule a cukety.

Kohout na ztracené cuketě je výborný s bílým chlebem, ciabatou, těstovinami, brambory i obyčejným chlebem. Pokud máme velkou rodinu, můžeme ke kohoutovi přidat kuřecí prsa.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kohout na ztracené cuketě

Zpět na recept