Kohout na víně

Kromě výborné polévky není mnoho způsobů jak kohouta připravit, a proto doporučuji tento recept.


4.843x
3×

Postup přípravy

Do marinády vytvořené z červeného vína, mrkve, cibule, bouquet garni (svazek bylinek - petrželová nať, bobkový list, tymián, česnek), pepře a soli vložíme naporcovaného kohouta a necháme jej přes noc marinovat.

Druhý den vyjmeme kousky kohouta a přecedíme marinádu. Na oleji marinované kousky lehce osmažíme, přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ještě 5 minut. Zasypeme moukou a za stálého míchání necháme mouku opražit. Podlijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme přecezenou marinádu a vývar (nejlépe telecí) a vaříme zhruba 2,5 hodiny.

Mezitím co se nám omáčka vaří, si na pánvi rozpustíme jemně nakrájenou slaninu na které osmažíme osolené a opepřené na plátky krájené žampiony. Ke konci varu přidáme restované žampiony, 5 minut ještě povaříme a podle chuti dosolíme a dopepříme.

Kohouta na víně podáváme s vařeným bramborem a ozdobíme petrželkou.

Při přípravě receptu doporučuji nešetřit na víně ani koňaku.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kohout na víně

Zpět na recept