Kromě výborné polévky není mnoho způsobů jak kohouta připravit, a proto doporučuji tento recept.
Hodnocení
4.8
/ 5 (43x)
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Slanina250 g
Česnek3 stroužky
Olej4 lžíce
Mrkev200 g
Koňak5 cl
Žampiony250 g
Hladká mouka 1 lžíce
Masový vývar4 dl
Velká cibule1 ks
Červené víno suché2/3 l
Bouquet garni1 svazek
Kohout1 ks
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Postup přípravy
Do marinády vytvořené z červeného vína, mrkve, cibule, bouquet garni (svazek bylinek - petrželová nať, bobkový list, tymián, česnek), pepře a soli vložíme naporcovaného kohouta a necháme jej přes noc marinovat.
Druhý den vyjmeme kousky kohouta a přecedíme marinádu.
Na oleji marinované kousky lehce osmažíme, přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ještě 5 minut. Zasypeme moukou a za stálého míchání necháme mouku opražit. Podlijeme koňakem a flambujeme.
Poté přidáme přecezenou marinádu a vývar (nejlépe telecí) a vaříme zhruba 2,5 hodiny.
Mezitím co se nám omáčka vaří, si na pánvi rozpustíme jemně nakrájenou slaninu na které osmažíme osolené a opepřené na plátky krájené žampiony.
Ke konci varu přidáme restované žampiony, 5 minut ještě povaříme a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Kohouta na víně podáváme s vařeným bramborem a ozdobíme petrželkou. Při přípravě receptu doporučuji nešetřit na víně ani koňaku.
Vynikající !!! Okamžitě se tento recept dostal do kategorie OPAKOVAT. Děkuji za vyřešení problému - co s kohoutem. :-) Doporučuji všem ostatním.
Lucouš
Re: Je to moc dobré
Moc děkuji za Vaše hodnocení. Velmi mě potěšilo.
jkmar
Je to moc dobré
Všem to moc chutnalo.Nikde v marketu jsem ale kohouta nesehnala.Nakonec jsem sehnala kohouty z domácího chovu za 110 kč kg.A byla to pochoutka.Tuto neděli bude znova, a na Boží hod také. Monika
Zajímavé komentáře
Vynikající
Re: Je to moc dobré
Je to moc dobré