Kohout na cibuli

Recept na pikantního kohouta upečeného na cibuli v troubě.


4.537x
160 min

Postup přípravy

Z očištěného kohouta vyřízneme mazové žlázy z biskupa a kohouta naporcujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo.

Do pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby, dáme dvě lžíce sádla a nakrájenou cibuli. Na cibuli naskládáme porce kohouta, které okořeníme čerstvě mletým pepřem, chilli a solí. Kohouta zalijeme vařící vodou, může být zcela ponořen, zakryjeme poklicí, případně druhým pekáčem.

Kohouta pečeme podle stáří a velikosti kohouta asi tři a půl hodiny. Co hodinu kontrolujeme, zda kohout nepotřebuje podlít, podléváme jen vařicí vodou. Na poslední půl hodinu kohouta posypeme mletou paprikou a dopečeme bez zakrytí.

Náš kohout měl dva roky a vážil přes dvě kila, pekla jsem ho čtyři hodiny při plném výkonu naší plynové trouby a další dvě hodiny při mírné teplotě. Ovšem lahodný výsledek stojí za to.

Kohouta na cibuli podáváme s přílohou podle vlastní chuti, mohou to být brambory, těstoviny, ale klidně i jen chléb a zeleninový salát.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kohout na cibuli

Zpět na recept