Kočkovská bramborová bába v hrnci

Recept na výborné nejen sedlácké jídlo.


3.438x
160 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm slaninu spolu s cibulí. Směs necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky.

Ve větší míse smícháme strouhané brambory a vychladlou směs. Přidáme vejce, mouku, vegetu, majoránku, pepř a případně ještě osolíme. V pánvi si osmažíme malou placku, ochutnáme ji a podle toho dochutíme těsto. Nakonec do směsi zamícháme mléko, mouku, rýži nebo pohanku a maso.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrnec vymažeme sádlem a přelijeme do něj hmotu z mísy. Bramborovou bábu pečeme nejdříve hodinu. Pak teplotu snížíme na 130 °C, hrnec zakryjeme a pomalu pečeme asi 3 hodiny.

Tradiční kočkovská bramborová bába v hrnci se ihned podává.
user-icon

autor vavar00


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kočkovská bramborová bába v hrnci

Zpět na recept