Koblížky z trouby

Recept na koblížky, které nejsou tak mastné jako smažené.


4.210x
90 min
3×

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v pekárně (příprava těsta), máslo nezapomeneme rozpustit. Těsto můžeme připravit i klasicky s kváskem, necháme vykynout.

Hotové těsto vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Skleničkou s pomoučněným okrajem vykrajujeme kolečka, na polovinu z nich dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Po okrajích koblihy přimáčkneme a skleničkou ještě jednou vyřízneme.

Koblížky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut kynout. Poté je vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C dozlatova.

Upečené koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Koblížky z trouby podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblížky z trouby

Zpět na recept