Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Poté těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut.
Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut.
Po vytažení koblížky z trouby potřeme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Koblížky z trouby můžeme ihned podávat třeba jako výbornou snídani.
Já jsem koblihy právě dopekla, jsou úžasné chuťově výborně a z jedné dávky jich mám 68 pravda jsou trošku menší ale výborně!!!!!!
bookmen
spck
moc dobré, těsto vyšlo na 28 ks koblih
lidka1973
Re: Komentář k receptu Koblihy z trouby
Já musím souhlasit se Sendy ! Já totiž už nebydlím v Česku, takže mi to je docela jedno jestli se to uvádělo v televizi nebo v časopise. Já jsem pokaždé ráda když najdu nějaký nový recept který neznám. :-)
p.e.t.r.a.s.e.k
koblihy
upekla jsem je s malinovou marmeládéu, pravda nejsou to pravé koblihy, ale jsou výborné nadýchané a hned zmizely.
Sendy
Re: Komentář k receptu Koblihy z trouby
Lumiku, je úplně jedno jestli je dělal nějaký pan Hruška nebo pani Hrušková, ale hlavní je, že Jaromír upekl a protože se mu recept určitě osvědčil, tak se podělil
s ostatními, kteří třeba vůbec neví, kdo to nějaký pan Hruška je a recept mohou také vyzkoušet. Když jim bude chutnat, tak jim bude úplně jedno kdo to kde uvařil nebo napsal a ještě Jaromírovi třeba poděkují.