Koblihy do trouby

Vyzkoušejte recept na chuťově výborné koblihy upečené v troubě.


4.36x
60 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, droždí, vejce, rozpuštěného másla a špetky soli vypracujeme hladké těsto a necháme ho půl hodiny kynout.

Potom těsto rozválíme na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrájíme z těsta kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo nutellu a druhým kolečkem těsta je přikryjeme. Okraje těsta pořádně stlačíme, aby náplň nevytekla.

Připravené koblihy dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a necháme odpočinout ještě asi 12 minut. Plech s koblihami dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem se lžičkou rumu a posypeme cukrem moučka.

Koblihy z trouby podáváme jako dobrou sladkost k různým příležitostem.
user-icon

autor Jirina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koblihy do trouby

Zpět na recept