Vaření.czReceptyKnížecí vdolečky s parádou

Knížecí vdolečky s parádou

Pečené vdolky z bramborového těsta s parádou podle receptu mé babičky, která ho dostala od zámecké knížecí kuchařky.


4.617x
90 min

Ingredience

tuk na vymazání

náplň

cukr
750 gjablko
mletá skořice

těsto

sůl
1-2 ksvejce
0.5 lmléko
5 lžictuk
1 kostkadroždí
600 ghrubá mouka
2 lžícecukru
500 gvařené brambory

na ozdobu

1 kelímeksmetana ke šlehání

na obalení

měkký tvaroh

Postup přípravy

Do mísy najemno nastrouháme uvařené brambory. Přidáme hrubou mouku, sůl, kterou vmícháme do mouky, kvásek, rozpuštěný tuk a vejce. Vymícháme tužší těsto. Těsto při kynutí díky bramborům trochu zřídne. V případě, že je těsto řídké, přidáme mouku, v opačném případě mléko. Těsto na vdolky necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme malé vdolečky, které klademe na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě do tmavě zlatohnědé barvy. Asi v polovině pečení vdolky na plechu obrátíme, aby byly z obou stran ploché a udržela se na nich paráda. Po upečení necháme vychladnout. Připravíme si jablečná povidla. Jablka nastrouháme na hrubo, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Dusíme, až jsou jablka rozdušená. Potom přidáme cukr podle chuti a dochutíme skořicí. Necháme vychladnout. Vychladlé knížecí vdolky potřeme jablečnými povidly, zdobíme šlehanou smetanou a tvarohem. Knížecí vdolečky s parádou ihned podáváme.
user-icon

autor hlava


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knížecí vdolečky s parádou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena