Knedlíky z černého chleba

Starší recept na knedlíčky z černého - celozrnného chleba.


3.76x
45 min

Postup přípravy

Celozrnný černý chléb nakrájený na kostičky ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Promícháme s ořechy a mandlemi.

Špek s cibulí zpěníme v horkém másle a přidáme do chlebových kostek. Vše zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce, případně dochutíme a zpracujeme těsto, které formujeme do válečků o průměru asi 3cm.

Válečky zabalíme do alobalu potřeného máslem a dobře utěsníme. Vložíme do větší nádoby s vařící vodou a vaříme 20 minut.

Knedlíky z černého chleba rozbalíme až částečně zchlazené. Krájíme na plátky asi 1 cm a z každé strany zlehka opečeme na másle.
user-icon

autor květoň


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíky z černého chleba

Zpět na recept