Knedlíky s uzeným masem

Recept na knedlíky s uzeným masem, které podáváme s rozškvařenou slaninou a cibulí.


2.77x
60 min

Postup přípravy

V mléce rozšleháme jedno celé vejce a žloutek, přidáme asi 500 g hrubé prosáté mouky, sůl a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

Slaninu, rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme a pečivo na ní dozlatova opečeme. Po vychladnutí promícháme s uzeným masem, nasekanou petrželkou a vmícháme do těsta.

Z těsta vypracujeme větší knedlíky a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Knedlíky vaříme podle velikosti zhruba 30 minut. Poté vyjmeme a na cedníku necháme knedlíky okapat.

Knedlíky s uzeným masem podáváme s dušeným zelím a na talíři ještě doplníme cibulí nakrájenou na kostičky a opečenou na rozškvařené slanině.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíky s uzeným masem

Zpět na recept