Knedlíčky z polenty s kořeněnou zeleninovou kaší

Je to základní recept na polentu, ze které můžete udělat tyčinky, základy koláčů, placky, knedlíky nebo kaše.


4.537x
30 min

Postup přípravy

Do osolené vroucí vody dáme na 10 minut vařit cukety a lilek. Necháme je okapat a poté je vložíme do kastrolu, přidáme syrová oloupaná rajčata, oloupaný česnek a chilli pastu. Vše vidličkou rozmačkáme, osolíme, opepříme a 5 minut vaříme na mírném ohni.

Na přípravu polenty dáme podle pokynu na obalu ohřát vodu s polovinou kostky zeleninového vývaru. Když se voda vaří, postupně přisypáváme polentu. Několik minut ji vaříme a pak vlijeme na plech, abychom vytvořili plát silný 2 cm.

Vykrajovacími formičkami vyrábíme z polenty nejrůznější tvary. Knedlíčky z polenty podáváme s kořeněnou zeleninovou kaší.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Knedlíčky z polenty s kořeněnou zeleninovou kaší

Zpět na recept