Vaření.czReceptyKmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Vyzkoušený recept na velmi chutný chléb.


4.818x
160 min
2×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 lžičkacukr moučka
500 mlvlažná voda
2 lžícečervený vinný ocet
2 lžícerostlinný olej
450 gchlebová pšeničná mouka
7 gsušené droždí
1 lžícecelý kmín
250 gžitná chlebová mouka

Postup přípravy

Ingredience vložíme do nádoby v pekárně od tekutých po suché. Do středu mouky utvoříme důlek a do něj vsypeme kvasnice. Důlek zahrneme. Na jednu stranu dáme sůl a na druhou cukr. Po zaznění zvukového signálu přidáme kmín. V pekárně zapneme program "základní", velikost velký a kůrka tmavá. Po upečení kmínový pšenično-žitný chléb vyjmeme a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.
user-icon

autor degres


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena