Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny

Dobrý a voňavý kmínový chléb z těsta, které připravujeme v domácí pekárně.


4.020x
160 min

Postup přípravy

V hrnku si svaříme 400 ml vody se 2 lžičkami drceného kmínu, 2,5 lžičky soli,1 lžící octa a necháme vychladnout.

Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, potom přidáme mouku,do jednoho rohu cukr a nahoru důlek a do důlku kvasnice a přihrneme.

Zapneme program č.7 (příprava těsta) a čekáme až nakyne. Potom těsto opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřený jemně olejem a posypaný moukou.

Prvních asi 15 minut pečeme na 250 °C potom stáhneme teplotu na 50° C a kmínový chléb pečeme další cca 1 hodinu.

Za dobu pečení kmínový chléb asi 2x potřeme osolenou vodou.
user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny

Zpět na recept