Na talíř, na kterém budeme dort servírovat, položíme jednu dortovou oplatku. Druhou oplatku namažeme pomazánkou a namazanou vrstvou nahoru ji položíme na první oplatku. Pomazánka oplatku rozpustí, proto je potřeba "dno" dortu nejméně ze dvou oplatek.
Na pomazánku naskládáme na kolečka nakrájenou klobásu. Další dortovou oplatku potřeme stejnou pomazánkou a pomazanou částí ji dáme na klobásky. Vrch potřeme druhou pomazánkou a posypeme strouhaným sýrem, ale ne ke krajům, aby se oplatky spojily. Další oplatku potřeme pomazánkou a pomazanou vrstvou přiklopíme na sýr. Na vrchu ji potřeme pomazánkou a poklademe kolečky klobásy a postup opakujeme i se strouhaným sýrem. Poslední vrstva je nadrobno nadrobený sýr niva a namazaná oplatka.
Vrch i kraje dortu potřeme budapešťskou pomazánkou a ozdobíme. Boky poklademe plátky
sterilované okurky vlastní výroby . Vrch ozdobíme pikantní klobásou, cherry rajčátky i okurkou. Podle chuti můžeme ozdobit i kaviárem.
Klobáskový dort necháme hodinu odležet a můžeme jít gratulovat.