Klobása v županu

Tento recept je vhodný jako rychlá pochoutka obzvlášť při dobře vychlazeném zlatém moku.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Silný telecí párek nebo měkčí klobásu vysvlékneme z plastového obalu a podélně rozkrojíme na dva díly. Mezi díly vložíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky asi 5 až 10 mm silné (podle chuti). Na cibuli položíme na proužky (10 mm silné a široké asi 15 mm) nakrájenou nivu. Na nivu položíme na proužky nakrájenou červenou papriku bez jader nebo čerstvou rozpůlenou feferonku i s jádry. Záleží, pro jakou příležitost je tato pochoutka určen, kdo ji bude konzumovat. Konzumaci s feferonkou nedoporučuji dětským strávníkům! Takto vyplněné díly párku či klobásy spojíme párátky (já dávám dvě). Listové těsto rozválíme na plát silný cca 3 - 5 mm a dlouhý tak 40 - 50 cm. Délka závisí na síle párku či klobásy. Z plátu si nakrájíme proužky široké asi 2 - 3 cm. Počet proužků musí odpovídat počtu párků či klobásy. Nyní připravené párky zabalíme do proužků listového těsta. Budou-li při balení překážet párátka, tak je můžeme opatrně vyndat a ihned párek zabalit. Po zabalení dáme na pekáček vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca na 220 °C po dobu cca 20 - 30 minut, a to podle barvy listového těsta, měla by být krásně zlatavá. Ke konzumaci klobásek v županu doporučuji dobře vychlazený pivní mok a hlavně dobrou společnost. Určitě bude všem chutnat.
user-icon

autor klaun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klobása v županu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena