Klášterní vanilkové rohlíčky

Starý klášterní recept na cukroví, které se hodí na sváteční příležitost - Vánoce i Velikonoce.


4.211x
0
1×

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, jemně nastrouhané oříšky a promícháme. Navrch nakrájíme máslo a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout.

Z těsta tvoříme rohlíčky - ručně, nebo použijeme strojek na protlačované cukroví.

Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

Po upečení obalujeme klášterní vanilkové rohlíčky v cukru, do kterého jsme přidali balíček vanilkového. Obalujeme je ještě horké, na studené rohlíčky se cukr špatně chytá. Rohlíčky dáváme jednotlivě na plech vychladnout. Kdybychom položili ještě teplé obalené rohlíčky na sebe, nevypadaly by hezky.

Důležité pro jedinečnou chuť těchto rohlíčků je použití daných surovin! Nahrazením másla tukem, nebo lískových oříšků vlašskými, se zkazí celý výsledek!
user-icon

autor Bubu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klášterní vanilkové rohlíčky

Zpět na recept