Klasický znojemský guláš

Vyzkoušejte hovězí guláš podle klasické receptury s kysanými okurkami.


4.123x
90 min

Postup přípravy

Maso na znojemský guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a okapané okurky nakrájíme na nudličky.

Na tuku osmažíme cibulku do růžova, pak vmícháme mletou papriku, kterou necháme krátce zpěnit. Na tomto základu osmahneme nakrájené maso, přidáme sůl, mletý černý pepř a kmín. Po krátkém podušení, až maso pustí šťávu, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout až na tuk, pak vše zaprášíme moukou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Za občasného promíchání dovaříme guláš doměkka a nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky.

Klasický znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasický znojemský guláš

Zpět na recept