Klasické medové perníčky

Recept na výborné perníčky podle mojí babičky.


4.04x
90 min

Postup přípravy

Rozpustíme tuk, do něj zamícháme tekutý med a vejce. Přesejeme mouku a smícháme s perníkovým kořením, sodou a cukrem moučka. Poté všechno smícháme dohromady a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a dáme do ledničky odpočinout. Připravené těsto může odpočívat i týden.

Potom necháme těsto při pokojové teplotě asi 1 hodinu, aby šlo lépe válet. Rozválíme na sílu stébla a potom vykrajujeme oblíbené tvary.

Medové perníčky pečeme při 180 °C dorůžova. Ihned po vyndání z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Necháme odležet a pak zdobíme bílkovou polevou.

Klasické medové perníčky necháme nějaký čas odležet a podáváme je na sváteční stůl.
user-icon

autor kondisova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické medové perníčky

Zpět na recept