Kiwi moučník se svěžím krémem

Ochutnejte lahodnou chuť jemného moučníku připraveného podle nenáročného receptu.


4.713x
45 min
2×

Postup přípravy

Kulatou formu s průměrem asi 20 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zralejší kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kiwi promícháme s citronovou šťávou a uložíme zatím do lednice. Hrnek na odměření surovin má objem 200 ml.

Dvě větší vejce začneme šlehat s cukrem do světlé pěny a postupně přilijeme olej. Dále při šlehání přiléváme mléko a přisypáváme 2 hrnky mouky. Poslední půl hrnku mouky promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do těsta.

Více jak polovinu těsta uhladíme v připravené formě, zbytek těsta promícháme s půl balíčkem čokoládového pudinku. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic mléka. Vzniklé tmavé těsto položíme na světlé těsto ve formě a trochu a opatrně promícháme.

Moučník pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Mezitím vyšleháme studenou šlehačku. Pomalu přišleháváme jogurt a prosátý cukr moučka. Už vychladlý korpus potřeme krémem a obložíme ovocem. Když nám krém zbude, můžeme ho využít jinde. Ovoce můžeme přikrýt želatinou, případně pokapat medem.

Kiwi moučník se svěžím krémem si vychutnáme u čaje i kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kiwi moučník se svěžím krémem

Zpět na recept