Kiwi moučník se svěžím krémem

Ochutnejte lahodnou chuť jemného moučníku připraveného podle nenáročného receptu.


4.713x
45 min
2×

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
4 lžíceolej
2 ksvejce
0.5 hrnkumléko
2.5 hrnkuhladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
0.5 balíčkučokoládový pudinkový prášek

podle potřeby

kiwi
citronová šťáva
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

krém

30 gcukr moučka
250 mlbílý jogurt
250 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Kulatou formu s průměrem asi 20 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zralejší kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kiwi promícháme s citronovou šťávou a uložíme zatím do lednice. Hrnek na odměření surovin má objem 200 ml.

Dvě větší vejce začneme šlehat s cukrem do světlé pěny a postupně přilijeme olej. Dále při šlehání přiléváme mléko a přisypáváme 2 hrnky mouky. Poslední půl hrnku mouky promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do těsta.

Více jak polovinu těsta uhladíme v připravené formě, zbytek těsta promícháme s půl balíčkem čokoládového pudinku. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic mléka. Vzniklé tmavé těsto položíme na světlé těsto ve formě a trochu a opatrně promícháme.

Moučník pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Mezitím vyšleháme studenou šlehačku. Pomalu přišleháváme jogurt a prosátý cukr moučka. Už vychladlý korpus potřeme krémem a obložíme ovocem. Když nám krém zbude, můžeme ho využít jinde. Ovoce můžeme přikrýt želatinou, případně pokapat medem.

Kiwi moučník se svěžím krémem si vychutnáme u čaje i kávy.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kiwi moučník se svěžím krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena