Smetanu nalijeme do misky a nastrouháme do ní sýr. Rozklepneme do ní vejce a rozmixujeme ručním mixérem. Vznikne řídká cuckovitá kašička.
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobno. Použijeme oblíbenou zeleninu. Vsypeme do misky se smetanou, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. . Maso použijeme již vařené. Pekáček vymažeme máslem a vlijeme směs. Kiš pečeme asi 20 - 30 minut dozlatova, na vrch poklademe hoblinky másla.
Možno udělat i jako zeleninový dort, kdy z tmavé mouky, vody a vejce vypracujeme těsto. Vyválíme ho na tenoučkou placku a dáme do kulaté dortové formy tak, aby bylo těsto hodně vysoko a vytažené na stěny formy. Dovnitř nalijeme směs. Kiš pak pečeme stejně jako bez korpusu.
Kiš je dobrý studený i teplý.