Kinder vejce s hruškovou mousse

Jak chutně vylepšit Kinder vejce. Recept vás nadchne!


4.343x
90 min
1×

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme je pecek a jádřince, nakrájíme je na kostičky a s cukrem i vínem je dáme vařit.

Plátkovou želatinu rozpustíme.

Měkké hrušky dáme do mixéru, komu chutná, přidá mletou skořici. Hrušky namixujeme do krému a propasírujeme, pokud je třeba. Musíme mít krém bez hrudek. Povolenou želatinu přidáme do teplého hruškového krému, promícháme a na půl hodiny dáme do lednice.

Kinder vejce nožíkem opatrně rozpůlíme.

Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, potřeme s ní okraje Kinder vajec a ponoříme je do mletých oříšků. Necháme uschnout.

Zbytek čokolády dáme do cukrářského sáčku a na pečicím papíře uděláme malé ozdůbky (8 ks). Dáme do lednice ztuhnout.

Smetanu našleháme a pomalu ji přimícháváme do hruškového krému (mousse), dáme opět do lednice na cca 30 minut.

Hruškovou směsí vyplníme půlky Kinder vajec a ozdobíme čokoládovými ozdůbkami. Kinder vejce s hruškovou mousse podáváme vychlazené.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kinder vejce s hruškovou mousse

Zpět na recept