Kefírová buchta s kakaovým krémem

Vynikající moučník, po kterém se jen zapráší.


3.710x
75 min

Ingredience

těsto

1 skleniceolej
1 kelímekkefír
1 balíčekprášek do pečiva
2 sklenicecukr moučka
3 sklenicepolohrubá mouka

podle potřeby

mléko

podle chuti

cukr moučka

na ozdobu

čokoládové zdobení
jádro vlašského ořechu

krém

2 balíčkykakaový krém v prášku

Postup přípravy

Do mísy vsypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva. Sypkou směs dobře promícháme přilijeme olej a kefír. Vše dobře smícháme.

Hluboký plech či pekáč vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do pekáče vlijeme těsto na buchtu a dáme péct při 180 °C.

Zatímco se moučník peče, si připravíme krém, nepostupujeme však podle návodu na obalu, kde je uvedeno nadměrné množství mléka. Vznikla by nám místo krému řídká kaše. Takže mléko opatrně po troškách přiléváme, než hmota získá konzistenci hladkého krému. Podle chuti přisladíme.

Hotovou kefírovou buchtu necháme vychladnout. Vychladlou potřeme krémem. Ozdobíme posypáním čokoládové rýže a rozkrájíme na jednotlivé porce. Na každý kousek moučníku dáme půlku vlašského ořechu.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kefírová buchta s kakaovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.