Kedlubny s vaječnou omáčkou

Brukev neboli kedlubna je výborným pokrmem nejen v syrovém stavu, ale i v hotovém pokrmu. Je vhodným pokrmem pro děti, jelikož je bohatá na vitamín C, hořčík a vápník.


3.33x
35 min

Postup přípravy

Kedlubny opatrně oloupeme od dřevnaté části, nakrájíme najemno a posolíme.

V pánvi rozpustíme máslo a kedlubny podusíme.

V malém kastrůlku připravíme z másla a hladké mouky jíšku, podlijeme mlékem a povaříme na hladký krém.
Do hotového krému přidáme žloutek a nakonec zhoustlý krém pokapeme citronem.

Pokud je třeba, vaječnou omáčku malinko přisladíme a nalijeme na dušené kedlubny.

Kedlubny s vaječnou omáčkou podáváme s rýží nebo brambory.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubny s vaječnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena