Kedlubny s kefírem

Jídlo pro začátečníky.


3.039x
30 min

Postup přípravy

Cibule a kedlubny očistíme. Cibuli nasekáme najemno, kedlubny nakrájíme na kostičky (asi tak 2 cm).

Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kedlubny, okořeníme je pepřem, oříškem, špetkou zázvoru a jen krátce osmahneme. Vše zalijeme asi 1dl vody a necháme 15 minut dusit pod poklicí.

Zatím si pořádně očistíme brambory, ale neloupeme je. Nakrájíme na plátky nebo čtvrtky a dáme na vymaštěný plech zprudka opéct do trouby.

Kedlubny po podušení odstavíme, necháme vychladnout a zalijeme je vychlazeným domácím kefírem. Kedlubny s kefírem důkladně promícháme.

Na talíř dáme porci brambor, zalijeme kedlubnou s kefírem, posypeme čerstvým sekaným koprem, nastrouháme stroužek česneku a podle chuti
nakonec osolíme. Sůl není nutná. Ihned podáváme
user-icon

autor umyvadlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubny s kefírem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.