Kedlubny s kefírem

Jídlo pro začátečníky.


3.039x
30 min

Postup přípravy

Cibule a kedlubny očistíme. Cibuli nasekáme najemno, kedlubny nakrájíme na kostičky (asi tak 2 cm). Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kedlubny, okořeníme je pepřem, oříškem, špetkou zázvoru a jen krátce osmahneme. Vše zalijeme asi 1dl vody a necháme 15 minut dusit pod poklicí. Zatím si pořádně očistíme brambory, ale neloupeme je. Nakrájíme na plátky nebo čtvrtky a dáme na vymaštěný plech zprudka opéct do trouby. Kedlubny po podušení odstavíme, necháme vychladnout a zalijeme je vychlazeným domácím kefírem. Kedlubny s kefírem důkladně promícháme. Na talíř dáme porci brambor, zalijeme kedlubnou s kefírem, posypeme čerstvým sekaným koprem, nastrouháme stroužek česneku a podle chuti nakonec osolíme. Sůl není nutná. Ihned podáváme
user-icon

autor umyvadlo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kedlubny s kefírem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena