Kedlubnový salát s paprikou

Recept na italský salát z kedluben, papriky a gorgonzoly


4.725x
15 min

Postup přípravy

Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a potom na nudličky. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Pokud není gorgonzola, použijeme nivu. Čerstvou bazalku a medvědí česnek nasekáme na kousky. Pokud nemáme medvědí česnek, tak salát jemně okořeníme sušeným česnekem, nebo prolisujeme půl stroužku česneku.

Do mísy vlijeme kávovou lžičku octu balsamico a dvě lžíce panenského olivového oleje a lehce osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a promícháme. Do směsi přidáme nakrájenou zeleninu a gorgonzolu. Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou bazalku, nebo bazalku smíchanou s medvědím česnekem. Salát promícháme a vychladíme.

Kedlubnový salát s paprikou podáváme s pečivem. Salát je sytý a můžeme ho použít jako lehkou večeři.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubnový salát s paprikou

Zpět na recept