Vaření.czReceptyKávový krobeš na italský způsob

Kávový krobeš na italský způsob

Recept na zajímavou variantu krobeše, která je oblíbená hlavně na Českokrumlovsku.


5.06x
30 min
1×

Postup přípravy

Rozbalíme listové těsto a celou jeho plochu nastrouháme tvrdý tvaroh. Utřeme jeden kelímek mascarpone s cukrem a opět jej rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Podle chuti lze posypat skořicovým cukrem. Do spodní části těsta položíme ve dvou řadách cukrářské piškoty a zalijeme je přibližně 80 ml studené překapávané kávy. Káva může být i rozpustná. Od spodní hrany zabalíme do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při přípravě sushi. Po zabalení do ruličky potřeme žloutkem a můžeme opět lehce posypat skořicí. Krobeše vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 - 18 minut. Po upečení necháme krobeše vychladnout a nakonec ozdobíme cukrem moučka. Kávový krobeš na italský způsob podáváme nakrájený na kolečka. Skvělý je i vychlazený a podávaný s kopečkem zmrzliny.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kávový krobeš na italský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena