Kávový dort s čokoládovou šlehačkou

Vynikající dort s kávovou příchutí a lahodným čokoládovým krémem.


4.19x
60 min
2×

Postup přípravy

5 žloutků, cukr moučku a vanilkový cukr promícháme v míse a pak přidáme uvařenou horkou kávu. Do této směsi pak přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a vyšlehaný sníh z 5 bílků.

Takto hotové vymíchané těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme při 170 °C 20 - 25 minut.

Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme 2 čokolády na vaření. Po vychlazení (ne zas úplně do tuha) ji přidáme do vyšlehané šlehačky.

Po upečení a úplném vychlazení korpusu jej rozřízneme na půlku a naplníme polovinou krému. Zbytek krému namažeme na vrch kávového dortu a posypeme mandlovými lupínky, případně jinak ozdobíme podle vlastní fantazie.

Kávový dort s čokoládovou šlehačkou podáváme vychlazený a nakrájený na trojúhelníčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávový dort s čokoládovou šlehačkou

Zpět na recept