Kávové trojhránky

Tento moučník zabere více času, ale výsledek stojí za to.


4.73x
90 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
1 lžícekakao
1 ksprášek do pečiva
200 gcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
110 ghladká mouka
110 ghrubá mouka
100 mlsilná instantní káva

náplň 1

250 gmáslo
500 mlmléko
100-150 gcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
4 lžícehladká mouka
1 lžícemlétá káva

náplň 2

rum
1 lžícecukr moučka
1 balíčekželatina
1 kelímeksmetana ke šlehání

na ozdobu

čokoláda

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme instantní kávu a necháme ji vychladnout. Vejce vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pomalu přimícháme olej, vychladlou kávu, mouku s kypřícím práškem a kakao. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, teplotu poté snížíme na 150 °C a korpus upečeme. Upečený korpus necháme vychladnout.

Připravíme si krémy. Krém 1. V mléce rozmícháme hladkou mouku s vanilkovým cukrem a uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přimíchejte kávu, podle chuti rum a vychladlou kaši.

Krém 2. Želatinu připravíme podle návodu. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a vmícháme připravenou želatinu.

Na vychladlý korpus natřeme krém 1 a na něj krém 2. Povrch moučníku uhladíme a posypeme strouhanou čokoládou. Kávové trojhránky necháme ztuhnout v chladu.

Vychlazený a ztuhlý moučník nakrájíme, nejlépe samozřejmě na trojhránky. Kávové trojhránky ozdobíme a ihned podáváme.
user-icon

autor Andýsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávové trojhránky

Zpět na recept