Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády

Recept na dobrý moučník s příchutí kávy, který je politý krémem obarveným na modro.


5.02x

Postup přípravy

Troubu necháme předehřát na 170 °C. Změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť ušleháme s cukrem do hladké hmoty. Po jednom zlehka zašleháme celá vejce.

V druhé misce smícháme prosátou mouku se solí a práškem do pečiva. V další mléko s kávovým extraktem. Do rostlinného tuku Hera máslová příchuť ušlehaného s cukrem a vejci střídavě přidáváme tekuté a sypké ingredience. Vždy začínáme a končíme sypkými ingrediencemi. Nakonec už jen zlehka vmícháme mletou kávu.

Vzniklou směsí plníme košíčky do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Propečení můžeme zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máme hotovo. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout.

Čokoládu za stálého míchání rozpustíme v misce nad vodní lázní (miska nesmí být ponořená) a poté necháme vychladit. Po vychlazení do ní všleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť, dokud nám nevznikne hladký krém. Krém naplníme do cukrářských sáčků se špičkou a zdobíme cupcakes.

Krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím upečené cupcakes. Dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček. Do cupcaků můžeme také zapíchat špejle s různými obrázky.

Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády podáváme jako zajímavě vypadající i chutnající zákusek k různým příležitostem.
user-icon

autor HERA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády

Zpět na recept