Vaření.czReceptyKávová zmrzlina s likérem

Kávová zmrzlina s likérem

Italský likér Sambuca výrazně voní po anýzu. Jeho chuť ještě více vynikne v kombinaci s kávovými zrnky. V tomto případě jím zvýrazníme chuť kávové zmrzliny.


4.213x
10 min

Postup přípravy

Zmrzlinu necháme při pokojové teplotě trochu povolit. Poté ji dáme do misky a vmícháme do ní zrnka instantní kávy. Zmrzlina nám lehce nahořkne. Instantní káva se nám nemusí zcela rozpustit, stopy po ní mohou ve zmrzlině zůstat. Pokud máme možnost, můžeme trochu prošlehat ručním mixérem. Ze zmrzliny tvoříme kopečky, které klademe do pohárů, ihned posypeme instantní kávou, přelijeme likérem a ozdobíme trubičkou. Přidáme lžičku a kávovou zmrzlinu s likérem ihned podáváme. Výrazná chuť likéru, na kterou nezapomene nejeden host, se hodí i na nejrůznější párty. Ale pozor, díky vysokému obsahu alkoholu jej podáváme s mírou - i v kombinaci se zmrzlinou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávová zmrzlina s likérem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena