Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru a kousků změklého másla do pěny. Do pěny vmícháme pomerančovou kůru, vanilkové aroma, kávu a špetku soli. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po částech přidáváme do těsta.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a uhladíme. Pečeme na 180 °C asi 10 minut. Potom zmírníme na 170 °C. Pečeme asi 35 minut. Kávovou bábovku necháme asi 10 minut chladnout, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Cukr pokropíme pomerančovou šťávou i vodou a za častého promíchání jej rozpustíme. Směs vaříme tak dlouho, až se táhne jako nit. Změklé máslo vyšleháme s kávou. Cukrovou hmotu pomalu přiléváme ke kávovému máslu. Hustou, ale tekutou polevou pak kávovou bábovku přelijeme a necháme zaschnout.