Kavarma

Typické bulharské jídlo z kuřecího, ale klidně i libového vepřového masa. V poslední fázi se zapéká v originální zapékací misce.


5.014x
45 min

Ingredience

4 ksrajčata
300 gpórek
1 kspetržel
2 gsaturejka
3 listybobkový list
2 dlbílé víno
1 ksčervená paprika
300 gkuřecí maso
1 kspálivá paprika
100 gtvrdý sýr
8 kuličekcelý černý pepř
1 ksbílá paprika

podle chuti

sůl

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Kuřecí či libové vepřové maso omyjeme, očistíme a rozkrájíme na cca dvacet kousků. Maso lehce osmažíme v horkém tuku. Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kousky a vsypeme k masu. Přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme bobkový list, na větší kousky nakrájený petrželový kořen, papriky a rajčata. Do hrnce přilijeme víno, přidáme saturejku, pepř a znovu trochu vody. Podusíme. Když je maso skoro měkké, rozdělíme ho do dvou zapékacích misek, vydušenou zeleninu zamícháme, rozdělíme také do misek, opět zamícháme a necháme propéct ve vyhřáté troubě. Kavarma podáváme v zapékacích miskách, s bílým chlebem a sypeme sýrem. Poznámka: Pórek lze nahradit klasickou cibulí. Pálivou papriku můžeme nahradit třemi naloženými feferonkami. Rajčata lze nahradit rajským protlakem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kavarma

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena