Osvěžující karibská zeleninová polévka, která spojuje exotické chutě tropických zemí s bohatou paletou zeleniny a podává se s plátkem limety nebo bylinkami na ozdobu a je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické chutě a zdravou stravu.
3 stroužky | česnek | |
1 snítka | tymián | |
2 ks | rajče | |
1 ks | mrkev | |
1 snítka | koriandr | |
1 ks | chilli paprička | |
1 ks | šalotka | |
100 g | dýně | |
3 lžíce | olivový olej | |
špetka | skořice mletá | |
1 l | zeleninový vývar | |
špetka | mleté nové koření | |
špetka | mletý hřebíček | |
1 ks | cuketa | |
199 g | mražená kukuřice |
Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku bez semínek nasekáme najemno. Papriku nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka, dýni na větší kostičky a neoloupanou cuketu nakrájíme na kolečka. Koriandr opereme, osušíme a nasekáme.
V hrnci rozpálíme olej, a postupně na něm restujeme cibuli a česnek. Přidáváme mrkev, chilli papričku, cuketu, papriku a koření. Nakonec restovanou zeleninu zalijeme vývarem a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme dýni, rajčata a kukuřici a vaříme dalších 5 minut. Zelenina musí zůstat křupavá, takže podle potřeby zkracujeme dobu dušení.
Hotovou polévku podle vlastní chuti osolíme a přidáme nasekaný koriandr.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena