Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Já použila parboiled a vařila jsem cca 20 minut.
Mezitím si nakrájíme šalotku na drobné kousky, stejně tak česnek. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Uzené tofu také.
Na kousku másla nejprve osmahneme cibulku, osolíme, když je zlatavá, přihodíme na minutku česnek a necháme jen rozvonět. Přisypeme mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Uzené tofu zvlášť osmahneme na pánvi na trošce másla. Když je mrkev měkká, přihodíme tofu, rýži a dobře vše promícháme. Trocha nevydušené šťávy z mkrve nevadí, naopak, rizoto bude o to lepší. Nyní dochutíme kari kořením, ideálně z mlýnku čerstvě namletým, osolíme bylinkovou solí a opepříme čerstvě namletým barevným pepřem - všeho podle chuti.
Krátce vše společně prohřejeme a takto připravené kari rizoto s uzeným tofu můžeme podávat.
Autor:Michy


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena