Játra restovaná na česneku, cibulce a slanině podáváme sypaná opraženými mandličkami.
Hodnocení
3.0
/ 5 (618x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
75 g
slanina
- -
česnek
- -
sůl
2 ks
cibule
100 g
žampióny
50 g
kečup
50 g
mandle
- -
mletý pepř
750 g
drůbeží játra
1 dl
červené víno
Postup přípravy
Mírně zmrzlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme, přidáme játra, lisovaný česnek a pepř a za stálého míchání restujeme dorůžova. Přidáme pokrájené žampiony, kečup a víno, necháme krátce podusit, ke konci dochutíme solí. Na talíři směs posypeme nasekanými praženými mandlemi a podáváme s hranolky a salátem.