Podle tohoto jednoduchého receptu na karamelový salám připravíme dokonalé nepečené vánoční cukroví.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Máslo1/2 balíčku
Burizony0.8 balíčku
Karamelové bonbony400 g
Postup přípravy
Do malého hrnce si rozbalíme asi 400 g karamelových bonbonů (asi 3 malé balíčky nebo 1 velký) a přidáme 1/2 balení másla.
Hrnec vložíme do horké vodní lázně a necháme hmotu rozpustit. Rozpouštění trvá poměrně dlouho podle tvrdosti bonbonů (20 - 30 minut). Ve chvíli, kdy se hmota rozpouští, je potřeba neustálé míchat, dokud se nevytvoří hladká karamelová hmota bez známek rozpuštěného másla a bez hrudek.
Po rozpuštění odstavíme hrnec z plotýnky a vmícháme 3/4 balíčku obyčejných burizonů.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečícím papíře úzkou šišku podobnou salámu, kterou zabalíme slabou vrstvou pečicího papíru a uložíme ztuhnout do chladu.
Po zchladnutí krájíme karamelový salám na asi 3 mm silné plátky. I přes velké množství sladkých bonbonů není cukroví příliš sladké a je krásně křehké.
Karamelový salám podáváme jako výborné cukroví k různým příležitostem.