Nejoblíbenější sladký krém naší rodiny je právě ten karamelový. Recept se překvapivě jednoduchý a použití krému je široké. Můžete jím plnit košíčky, slepovat cukroví i promazávat korpus.
Hodnocení
4.5
/ 5 (113x)
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Máslo250 g
Kondenzované slazené mléko1 plechovka
Postup přípravy
Plechovku salka vaříme uzavřenou 2 hodiny ve vodě. Je dobré si salko takto připravit den předem, musí být dobře vychladlé.
Vařené salko zapracujeme do másla tak, aby nám vznikl hladký krém.
Karamelovým krémem můžeme plnit roládu, zdobit rohlíčky. Krém lze použít i ke slepování různých druhů cukroví.
Dala jsem pouze 200 g masla a krem byl akorat na promazani dorty.
Lucka
Re: karamelový krém
Musite mit maslo zmekle a i to salko aby nebylo v lednici.Aby melo pokojovou teplotu...
Eva
Komentář k receptu Karamelový krém
Salkem plním košíčky a polívam čokoládu.Salko smícham s mletýma ořechy není to tak tučné jak s másla.Děti to zbožňují
Stromská Eva
karamelový krém
proč se mi krém ze salka vždy srazí zapracovala jsem máslo do salka musím to dělat naopak salko do másla Nepomohlo to ani dát do ledničky ztuhnout a pakznovu vyšlehat děkuji
joska
Karamelový krém
Povedlo se .Chce to dát do ledničky ztuhnout,něž se třezy krájeji.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Karamelový krém
Re: karamelový krém
Komentář k receptu Karamelový krém
karamelový krém
Karamelový krém