Karamelový chléb

Chléb s karamelem pro odpolední posezení!


4.76x
120 min

Ingredience

6 ksvejce

těsto

50 gmáslo
250 mlsmetana ke šlehání
400 gpolotučné mléko
170 gbábovka nebo panettone
50 ghnědý cukr krupice
300 ghnědý cukr krupice (karamel)
200 gvoda (karamel)

na ozdobu

šlehačka

Postup přípravy

Nejdříve připravíme karamel: Cukr a vodu dáme do malého silnostěnného kastrolu a za občasného promíchání cukr na středním ohni rozpustíme. Zvyšíme plamen a necháme karamel zezlátnout. Nemícháme. Okamžitě sejmeme z ohně a karamel rovnoměrně rozlijeme do formy. Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Panettone nakrájíme na centimetrové plátky, případně odkrojíme kůrku. Po jedné straně potřeme změklým máslem a namazanou stranou nahoru vkládáme do formy. V mixéru, případně ručním šlehačem či metlou, prošleháme vejce s cukrem. Vzniklou hustou směs přesuneme do mísy. Mléko a smetanu zahřejeme v kastrolu pod bod varu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Krém nalijeme do zapékací nádoby a plátky pečiva přitlačíme lžící, aby byly ponořené. Po deseti minutách už by měly být nasáklé, takže můžeme dezert vložit do trouby. Pečeme hodinu. Že je hotovo, poznáme podle zlatavého povrchu trochu suššího vzhledu a pevné konzistence krému (měl by se ale ještě trochu "chvět"). Karamelový chléb vyjmeme z trouby, necháme půl hodiny odpočívat a podáváme s trochou šlehačky.
user-icon

autor Tereza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena