Vaření.czReceptyKaramelově kokosoví ježci

Karamelově kokosoví ježci

Recept na nejen Vánoční pečivo. Oblíbí si ho každý, kdo má rád karamel.


4.816x
120 min
1×

Ingredience

těsto

7 ksvejce
0.8 hrnkuvoda
1 balíčekprášek do pečiva
1.25 hrnkucukr moučka
0.4 hrnkucukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
1 hrnekmleté ořechy
2 hrnečkyvýběrová polohrubá mouka

poleva

rum
3-4 lžícekakao
12 lžicmléko
2 hrnečkycukr moučka
250 grostlinný tuk

na obalení

kokosová moučka

Postup přípravy

Používáme hrnek o objemu 250 ml. V hrnci upálíme na karamel krystalový cukr do světle hněda. Ihned ho zalijeme vodou, rozvaříme a necháme vychladnout. Šest vajec rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme karamel, vanilkový cukr, ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až je zlatavě hnědý. Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme polevu. Na mírném ohni ohřejeme mléko, cukr a kakao. Přidáme tuk a za stálého míchání necháme rozpustit tuk. Pak polevu odstavíme a podle chuti můžeme přidat trochu rumu. Vychladlý korpus nakrájíme na obdélníky nebo kostky 6x3 nebo 3x3 cm. Celé je máčíme v připravené polevě a ihned obalujeme v kokose. Karamelově kokosové ježky naskládáme do krabičky a podáváme podle chuti.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelově kokosoví ježci

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena