Karamelově kokosoví ježci

Recept na nejen Vánoční pečivo. Oblíbí si ho každý, kdo má rád karamel.


4.816x
120 min
1×

Postup přípravy

Používáme hrnek o objemu 250 ml.

V hrnci upálíme na karamel krystalový cukr do světle hněda. Ihned ho zalijeme vodou, rozvaříme a necháme vychladnout.

Šest vajec rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky a jedno celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po částech přidáváme karamel, vanilkový cukr, ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až je zlatavě hnědý. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme polevu. Na mírném ohni ohřejeme mléko, cukr a kakao. Přidáme tuk a za stálého míchání necháme rozpustit tuk. Pak polevu odstavíme a podle chuti můžeme přidat trochu rumu.

Vychladlý korpus nakrájíme na obdélníky nebo kostky 6x3 nebo 3x3 cm. Celé je máčíme v připravené polevě a ihned obalujeme v kokose.

Karamelově kokosové ježky naskládáme do krabičky a podáváme podle chuti.
user-icon

autor KDI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelově kokosoví ježci

Zpět na recept