Karamelová poleva

Lahodná a voňavá poleva z karamelu, kterou můžeme zjemnit lžící másla. Recept zvládne každý.


2.91255x
15 min
1×

Postup přípravy

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní.

Potom ho opatrně zalijeme vodou a opět povaříme a pořád mícháme dohladka.

Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a důkladně mícháme, až je karamelová poleva hladká a lesklá. Polevu můžeme zjemnit lžící másla.

Karamelovou polevu používáme podle potřeby a chuti - na nejrůznější moučníky, dezerty a cukroví.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová poleva

Zpět na recept