Karamelová poleva

Lahodná a voňavá poleva z karamelu, kterou můžeme zjemnit lžící másla. Recept zvládne každý.


2.91255x
15 min
1×

Postup přípravy

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní. Potom ho opatrně zalijeme vodou a opět povaříme a pořád mícháme dohladka. Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a důkladně mícháme, až je karamelová poleva hladká a lesklá. Polevu můžeme zjemnit lžící másla. Karamelovou polevu používáme podle potřeby a chuti - na nejrůznější moučníky, dezerty a cukroví.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová poleva

Zpět na recept
Druh jídla
Polevy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena