Karamelová koprovka z čerstvého kopru

Recept na klasickou omáčku z čerstvého kopru a karamelu.


2.89x
30 min

Postup přípravy

Do kastrolu dáme máslo a vlijeme olej. Společně rozehřejeme a vsypeme hladkou mouku. Orestujeme ji a vymícháme světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijeme asi 3 dl vroucí vody.

Do základu koprovky vlijeme vývar, mléko a společně provaříme. Kopr obereme z tuhých stonků a nasekáme. Vmícháme jej do omáčky a přivedeme k varu. Omáčku provaříme, aby v ní nebyly hrudky.

Na pánev si dáme asi 3 lžíce vody a vsypeme oba cukry. Svaříme je v karamel. Tekutý karamel vmícháme do koprovky. Podle chuti karamelovou koprovku osolíme a nakonec ji zjemníme kelímkem smetany.

Karamelovou koprovku z čerstvého kopru podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem či vajíčkem vařeným natvrdo.

Ke koprovce se určitě bude hodit recept na Jemný houskový knedlík

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová koprovka z čerstvého kopru

Zpět na recept