Karamelová koprovka z čerstvého kopru

Recept na klasickou omáčku z čerstvého kopru a karamelu.


2.89x
30 min

Ingredience

3 lžíceolej
1 lmléko
3 lžícecukr krupice
4-5 lžichladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
0.5 lhovězí vývar
3 lžícepřepuštěné máslo
3 lžícetřtinový cukr
1 svazekčerstvý kopr

podle chuti

sůl

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do kastrolu dáme máslo a vlijeme olej. Společně rozehřejeme a vsypeme hladkou mouku. Orestujeme ji a vymícháme světlou jíšku. Jíšku za stálého míchání zalijeme asi 3 dl vroucí vody.

Do základu koprovky vlijeme vývar, mléko a společně provaříme. Kopr obereme z tuhých stonků a nasekáme. Vmícháme jej do omáčky a přivedeme k varu. Omáčku provaříme, aby v ní nebyly hrudky.

Na pánev si dáme asi 3 lžíce vody a vsypeme oba cukry. Svaříme je v karamel. Tekutý karamel vmícháme do koprovky. Podle chuti karamelovou koprovku osolíme a nakonec ji zjemníme kelímkem smetany.

Karamelovou koprovku z čerstvého kopru podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem či vajíčkem vařeným natvrdo.

Ke koprovce se určitě bude hodit recept na Jemný houskový knedlík

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová koprovka z čerstvého kopru

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena