Karamelky

Lahodné karamelky zjemněné smetanou. A pokud karamelky zabalíte do barevných papírků, děti bodou mít radost.


3.0851x
35 min
2×

Postup přípravy

Plech na pečení vyložíme alobalem. Z cukru připravíme na pánvi karamel. Do horkého karamelu přiléváme vařící vodu a vaříme, dokud se voda neodpaří. Do částečně vychladlého karamelu přidáme máslo, smetanu a vanilkový cukr. Karamelovou směs mícháme a vaříme tak dlouho, až zhoustne, tj. asi 20 - 30 minut. Karamelovou hmotu naneseme na alobal na plechu ve vrstvě silné 1 cm. Jakmile karamel začne tuhnout, sloupneme alobalovou folii a ostrým nožem nakrájíme z karamelu kostičky 1.5 x 1.5 cm. Hned je od sebe oddělíme, aby se neslepily, a necháme je důkladně vychladnout.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelky

Zpět na recept