Karamelizovaná vepřová žebírka

Zasněně vzpomínáte na skvělou chuť vepřových žebírek, kterou jste nedávno ochutnali ve vaší oblíbené restauraci? Nesmutněte - tady je recept na jejich přípravu.


3.417x
160 min

Ingredience

1 kscitron
200 mlkečup
4 lžícemed
2 lžícesójová omáčka
2 lžičkymletý zázvor
1 kgvepřová žebra

Postup přípravy

Vepřová žebra nejprve naporcujeme. Rozdělíme je po dvou kostech a naskládáme je vedle sebe do pekáče.

Nyní si připravíme marinádu. Z citronu vymačkáme šťávu do misky, smícháme jí s kečupem, přidáme med, sójovou omáčku a zázvor. Omáčku pečlivě promícháme a nalijeme ji do pekáčku na žebra. Žebírka v omáčce otočíme, aby je pokryla ze všech stran.

Žebírka musíme nechat v omáčce nejméně 2 hodiny marinovat. Namarinovaná žebírka pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut z každé strany. Nakonec troubu nastavíme na gril a žebírka necháme ještě 3 až 5 minut péct z obou stran tak, aby na povrchu zkaramelizovala.

Hotová vepřová žebírka při podávání přelijeme výpekem z žebírek, který nám zůstal v pekáčku. Skvělou přílohou k žebrům jsou hranolky.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelizovaná vepřová žebírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena