Kapustové jehly s banánem

Pokud máte rádi špízy, tento recept jistě stojí za vyzkoušení.


4.33x
45 min

Postup přípravy

Kapustičky očistíme, omyjeme a u stopky nařízneme do kříže. Citron důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a spolu s kapustičkami jej vložíme do vařící osolené vody. Když voda začne vřít, vaříme přibližně 7 - 8 minut, aby nám kapustičky příliš nerozměkly. Pak je slijeme a necháme okapat.

Banány oloupeme a nakrájíme na silná kolečka.

Polovinu kapustiček rozdělíme na kolečka banánů a obalíme je plátkem slaniny. Zbylou slaninu pokrájíme na čtverečky.

Na jehly střídavě napichujeme samotnou kapustu, slaninu, banán i spojené balíčky.

Takto vytvořené špízy ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Vše potřeme přepuštěným máslem a grilujeme asi 6 minut. Během grilování kapustové jehly otáčíme.

Jehly s kapustou a banánem podáváme například s hranolkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové jehly s banánem

Zpět na recept