Kapr z Prajzské

Sváteční kapr s máslem, oříšky a ananasem. Recept je původně z Hlučínska.


4.6520x
45 min

Postup přípravy

Kapra stáhneme z kůže, naporcujeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Každou porci ochutíme kořením na ryby a staročeským kořením. Porce kapra necháme odležet 24 hodin v chladničce.

Kapra vyrovnáme do pekáče, poklademe plátky z celého másla, posypeme lžící rozinek, směsí oříšků (pistáciové, lískové a kešu - dohromady tak 2 lžíce), sekanými mandlemi a nakonec navrstvíme scezenými kompotovanými kostičkami ananasu. Mírně podlijeme vodou nebo bílým vínem (asi 1 dl).

Pekáč přikryjeme a pečeme 20 minut, potom kapra dopečeme bez poklice, trvá to asi 15 minut.

Kapra z Prajzské podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší, dobrý je i s čerstvým chlebem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr z Prajzské

Zpět na recept