Kapr v nálevu

Smažené kapří řízky naložené v okořeněném nálevu. Studená chuťovka.


3.76x
60 min

Ingredience

3 dkgcukr
3 dkgsůl
0 locet
0 lvoda
1 kshřebíček
1 ksbobkový list
2 ksnové koření
2 kscelý pepř
0 lžičekhořčičné semínko
11 kssacharin
1 ksvětší kapr

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

cibule
mrkev
tuk na smažení
kořenová petržel

Postup přípravy

Kapří řízky klasicky obalíme v trojobalu a na tuku dozlatova osmažíme.

Z vody, sacharinu, koření a dochucovačů svaříme nálev.

Usmažené kapří řízky přeložíme do skleněné nádoby. Doplníme krájenou cibulí, mrkví, kořenovou petrželí, přičemž zeleninou nešetříme. Vše pěkně srovnané zalijeme vychladlým nálevem tak, aby byly potopeny i vrchní porce. Kapra v nálevu necháme odležet v ledničce alespoň 10 dnů, aby kosti ve výsledné pochoutce co nejvíce změkly.

Kapra v nálevu podáváme jako studenou chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr v nálevu

Zpět na recept