Jednoduchý recept na kapra, ke kterému vám stačí doma mít základní dochucovací prostředky a solamyl.
Hodnocení
3.0
/ 5 (88x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Omáčka
Česnek2 stroužky
Olej2 lžíce
Sůl
Vývar150 ml
Solamyl1 lžíce
Voda1 lžíce
Kečup2 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Cibule1 ks
Mletý černý pepř
Ostatní
Sůl
Kapr4 porce
Olej na smažení
Na obalení
Solamyl2 lžíce
Voda2 lžíce
Postup přípravy
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme najemno.
Na troše rozehřátého oleje cibuli pomalu restujeme. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a restujeme dozlatova. Pak přidáme vývar, sójovou omáčku a necháme přejít varem. Omáčku zahustíme trochou solamylu rozmíchaného ve vodě. Nakonec přidáme kečup, podle chuti osolíme a opepříme a už jen krátce povaříme.
Rozpálíme si pánev s olejem. Porce kapra důkladně osolíme. Solamyl rozmícháme v troše vody a porce kapra v něm obalíme. Obaleného kapra ihned smažíme z obou stran dozlatova.
Na talíři kapra přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme.
Vážený pane Petře,
Vy nám dáváte tak krásně unikátní věci,že titulek kam na to chodíte je nesmyslný.Prostě Vám to vyroste v mozku.Jste velice inspirativní typ.Beethoven taky řekl,že hudba mu prostě roste v hlavě.A myslím,že vaření je jako vynikající hudba,je to umění.
Děkuji za recept.